fredag 8 februari 2008

CHARM-nytt

Lite nytt om Charm från Chalmers Nyheter;
*Rekordmånga företag på årets CHARM*

*Den 12-13 februari fylls Chalmers kårhus av studenter som vill knyta kontakter med företag, ställa frågor om karriärval och ordna examensarbeten eller praktikplatser. Med 176 utställande företag är Chalmers Studentkårs arbetsmarknadsdagar de största i Norden.*

*En höjdpunkt* på CHARM 2008 är föredraget av Per Lindstrand, chalmerist och äventyrare. Han är en världskänd ballongflygare som har slagit flera längd- och hastighetsrekord i sina flygningar över Atlanten och Stilla havet. Sedan 30 år driver han Lindstrand Technologies i England som är världsledande på heliumballonger, luftskepp och uppblåsbara byggnader.

*Högkonjunktur* och en stor efterfrågan på ingenjörer tror Robert Falck, projektledare, är anledningen till att CHARM 2008 blir det största hittills. Chalmers är ett starkt varumärke och studenterna är eftertraktade.
- För utställarna är det en unik möjlighet att träffa studenter och marknadsföra sig själva mot potentiella framtida medarbetare, säger Robert.

*CHARM handlar inte bara om att söka jobb.*
- Syftet med de här dagarna är att vi ska få ett avslappnat förhållande till näringslivet och det är ett prestigelöst sätt att träffa arbetsgivare. Det är viktigt även för studenter som är i början av sin utbildning att få en uppfattning om hur arbetsmarknaden fungerar. Kontakter och nätverk blir allt viktigare och jag tror att CHARM bidrar till att minska tröskeln att gå från student till anställd, fortsätter
Robert.

*CHARMkommittén,* bestående av 19 studenter, har jobbat sen i somras med allt från marknadsföring till företagsbokning och festplanering. De räknar med att närmare 10 000 personer kommer att besöka mässan under de två dagarna. I år deltar många företag för första gången och även flera utländska företag deltar.

*Mässprogram*

12 februari
10.00 Mässan öppnar
12.00 Föredrag: Adecco
12.00 Föredrag: SKF
13.00 Föredrag: Per Lindstrand
14.00 Föredrag: Astra Zenecaesentation av våra
14.45 Föredrag: Stora Enso
15.00 Föredrag: Vägverket
16.00 Mässan stänger

13 februari
10.00 Mässan öppnar
12.00 Föredrag: ABB
12.00 Föredrag: HiQ
15.00 Mässan stänger


Missa inte Charm alltså. It's a big deal

Inga kommentarer: