tisdag 4 december 2007

Hata Chalmers!?

Många av mina vänner hatar chalmerister. De hatar Cortegen och de hatar allt som har med chalmers att göra. När jag frågar dem varför säger de att de har att göra med att de är så löjliga, töntiga och tama.
– Inte alls som dig då, Sandra, säger de.

ÄR det då verkligen så kan man fråga sig. Är chalmerister löjliga, töntiga och tama? Och vem är då den typiska chalmeristen? Vad vad gör chalmeristen på sin fritid? I tidningen campus står det: "ja, vad gör de... de skruvar väl skruvar och så. Sitter och pillar på datorn eller diskuterar det senaste numret av illustrerad vetenskap skulle jag tro."

Herregud. Är det vad man tror? Ja då är det kanske sant. Fast samtidigt är det kanske lite hårt att hata någon för. Om vi utgår ifrån att de flesta chalmerister skruvar skruvar, pillar med datorn eller diskuterar illustrerad vetenskap så stör väl inte precis det någon annan.

MEN KAN DET VARA avundsjuka då? Avundsjuka på att vi allihop kommer att bli rika när vi tar examen, att vi orkar plugga eller att vi har så feta fester? Vi får ju faktiskt chansen att dessutom utnyttja vårt barnasinne genom att klä ut oss till smurfar eller gå på beachfest mitt i vintern utan att någon tycker att det är löjligt. Kan det vara så att andra faktiskt hatar chalmerister för att vi får vara barnsliga och dricka hur mycket sprit som helst utan att det ifrågasätts?


Det är svårt att se vad de egentligen menar, men det kan vara lite viktigt att ha i åtanke. Visst är det ärofyllt att vara chalmerist på vissa ställen, men tydligen inte på alla.

Inga kommentarer: